Asiakkaamme

Salon Tukituote Oy

Salon Tukituote Oy on betoniin valettavien ankkureiden, nostoelimien ja tarvikkeiden valmistaja ja maahantuoja, jonka asiakkaita ovat muun muassa elementtitehtaat, rakennusliikkeet ja laiturinvalmistajat. Yrityksen tähtäimessä on suomalaisen laadun vieminen Venäjälle kilpailukykyisten tuotteiden muodossa. Tukituotteen vientiosaamista on osaltaan vauhdittanut osallistuminen Venäjän kauppaa käytännössä -koulutusohjelmaan ja venäjänkielentaitoisen harjoittelijan työpanos.

”Teimme jo muutama vuosi sitten toimenpiteitä päästäksemme Venäjän markkinoille. Yritimme saada itse kontakteja, mutta se oli hankalaa ilman venäjän kielen taitoa. Erään Yrityssalon tapahtuman kautta löysimme Saruksen ja lähdimme mielenkiinnolla mukaan Venäjän kauppaa -käytännössä ohjelmaan. Se toi uutta potkua kansainvälistymisaikomuksiimme. Saruksen kautta olemme saaneet lisäresursseja, kontakteja ja konkreettisia neuvoja, jotka ovat auttaneet meitä erittäin paljon. Erityisesti heidän Pietarin ja Moskovan kokemuksensa ja paikallinen työntekijä ovat olleet suureksi avuksi.”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Ari Haanpää.

Tukituote sai koulutusohjelman kautta työharjoittelijan, jonka tehtävänä oli selvittää markkinoita Venäjällä. Pietarissa syntynyt Aleksanteri (Aleksander Shevtsov) on markkinaselvityksen lisäksi harjoitellut yrityksessä erilaisia vientiin liittyviä toimenpiteitä, kuten tulliselvityksiä. Ja lisää oppia tulee koko ajan Saruksen ohjaamana. Koulutusohjelmaan liittyvä harjoittelujakso kesti neljä kuukautta, jonka jälkeen Aleksanteri on jatkanut markkinointitoimenpiteitä yrityksessä.

”Olemme olleet Aleksanterin työpanokseen oikein tyytyväisiä. Hän on tehnyt paljon aktiivista pohjatyötä kansainvälistymisemme edistämiseksi. Olemme saaneet hyviä kontakteja, ja venäläisiä asiakkaita käymään meillä tutustumassa. Työ on poikinut myös uusia tilauksia esimerkiksi Tallinnaan.” Haanpään mukaan yhteistyö harjoittelijan kanssa on sujunut kaikin puolin hyvin, mutta aluksi ilmeni pieniä kulttuurienvälisiä eroja. Työnteon kulttuuri ja aikakäsitteet ovat Suomessa ja Venäjällä erilaisia. Venäläiset ovat suurpiirteistä kansaa verrattuna täsmällisiin suomalaisin. Asioista selvittiin kuitenkin yhä paremmin keskustelemalla, kun Aleksanterin suomen kielen taito karttui harjoittelun aikana.

Aleksanterilla on määräaikainen työsopimus, mutta miehen jatkotyöllistyminen Tukituotteessa näyttää hyvin mahdolliselta. ”Kyllä meistä vahvasti tuntuu, että nyt alkaa tapahtua. Olemme saaneet Aleksanterin ansiosta paljon hyviä kontakteja ja uusia tilauksia. Tätä menoa hän on kyllä paikkansa ansainnut yrityksessämme.”

www.tukituote.fi

© 2011 Sarus Oy