Ajankohtaista

Russia and CIS Business Partner -ohjelmat alkavat

Russia and CIS Business Partner -ohjelmien tarkoituksena on auttaa pk-yrityksiä parantamaan kansainvälistymisvalmiuksiaan ja toteuttamaan kansainvälistymistoimenpiteitä hallitusti. Ohjelmaan osallistuva yritys saa kokeneiden Venäjän kaupan asiantuntijoiden opastamana realistisen kuvan kohdemarkkinoiden tarjoamista mahdollisuuksista sekä apua oman yrityksen kansainvälistymisen eri vaiheisiin. Ohjelma sopii kasvuhakuisille pk-yrityksille, jotka haluavat avata markkinat tai vauhdittaa liiketoimintaa Venäjällä, Ukrainassa, Valko-Venäjällä ja Kazakstanissa. Russia and CIS Business Partner -ohjelmat kuuluvat ELY-keskuksen tukemiin kansainvälistymisen valmennusohjelmiin, joihin voi hakea tukea 25-65 % yrityksen koosta riippuen.

Itsenäistä kauppaa kohdemaassa
Ensimmäinen Russia and CIS Business Partner -ohjelma alkaa tammikuussa 2012. Ohjelmiin on jatkuva haku.

Ohjelma on laajimmillaan kaksivaiheinen ja se räätälöidään täysin yrityksen omiin tarpeisiin. Ensimmäisessä vaiheessa tutkitaan yrityksen kansainvälistymisvalmiuksia ja vahvuuksia, selvitetään markkinatilannetta, haetaan partnereita sekä valmistellaan markkinointimateriaaleja. Toisessa vaiheessa edellä mainittuja toimenpiteitä syvennetään, tehdään kansainvälistymissuunnitelma, rakennetaan jakelukanavat, avustetaan mahdollisissa rekrytoinneissa, järjestetään työmatka kohdemaahan ja valmistellaan mahdolliset messuvierailut sekä muut yritystoiminnalle keskeiset tapaamiset.

Ensimmäinen vaihe on pituudeltaan 6 kuukautta ja se sisältää kaikille yhteisen perehdytyspäivän sekä 12 yrityskohtaista päivää. Toisen vaiheen kesto on 12 kuukautta ja siihen kuuluu 22 yrityskohtaista päivää sekä 2-3 vuorokauden mittainen matka kohdemaahan. Halutessaan yritys voi osallistua vain ensimmäiseen vaiheeseen.

Ohjelman jälkeen yrityksillä on valmiudet toimia kohdemaissa itsenäisesti niissä tehtävissä, jotka määritettiin kehittämistyön tavoitteiksi. Saruksen vientitiimillä on vuosien kokemus Venäjän ja IVY-maiden kaupasta sekä kauppasuhteiden luomisesta. Tarjoamme kaiken tietotaitomme sekä kontaktiverkostomme osallistujayritysten käyttöön.

Tarkemman ohjelmakuvauksen ja ilmoittautumislomakkeen löydät TÄSTÄ.

Lisätietoja:
Toomas Lybeck
Puh. 0400 599 745
S-posti: toomas.lybeck@sarus.fi

© 2011 Sarus Oy