Ajankohtaista

”Tulkaa tekemään Venäjälle bisnestä – se kannattaa.”

Saruslaiset osallistuivat Suomalais-Venäläisen Kauppakamarin järjestämään seminaariin Pietarissa 30.5. Lähdimme matkaan hyvissä ajoin, jo muutamaa päivää aiemmin, ehtiäksemme viettämään samalla kesäkauden avajaisia Pietarin upeissa kulttuurimaisemissa.

Seminaari onnistui järjestäjien mukaan yli odotusten ja se sai paljon julkisuutta Pietarissa. Suomalaisyritykset ja suomalainen osaaminen pääsivät erinomaisesti esille. Suomalaisia osallistujia paikalla oli reilut 200 ja saman verran venäläisiä vieraita. Verkostoitumisareenalla käyntikortit vaihtoivat omistajaa ahkerasti ja innostunut puheensorina täytti Sokos Hotellin upean tilan.

Seminaarissa esiintyivät muun muassa Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb, Pietarin kaupungin ulkosuhteiden komitean puheenjohtaja Aleksandr Prohorenko, SOK-ryhmän pääjohtaja Kuisma Niemelä ja Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Kim Gran.

Ministeri Stubin pääviesti suomalaisille yrityksille kuului: ”Tulkaa tekemään Venäjälle bisnestä – se kannattaa.” Hän tarjosi kolmea kärkitavoitetta kaupan edistämiseksi: Venäjän WTO-jäsenyyden nopea implementointi, tavaran vapaa liikkuminen Venäjän ja EU:n välillä sekä viisumivapaus vuoteen 2018 mennessä.

Katso seminaariesitykset kokonaisuudessaan YouTubesta >>

© 2011 Sarus Oy