Ajankohtaista

Salossa vauhditettiin Suomen ja Venäjän välistä yhteistyötä

Salossa järjestettiin 19.-20.11. suuri teknologia-alan kansainvälistymistapahtuma Go Skolkovo. Sarus toi Venäjältä noin 50 teknologia-alan yrityksen edustajaa sekä bisnesenkeliä tutustumaan suomalaiseen osaamiseen, salolaisiin yrityksiin ja Salon alueeseen.

Erinomaisesti onnistunut tilaisuus oli hyvä esimerkki siitä, että tällaisia suomalaisten ja venäläisten verkostoitumistapahtumia tarvitaan. Venäjällä ollaan kiinnostuneita suomalaisesta osaamisesta, mutta he eivät tiedä mitä kaikkea me voimme tarjota.

Saruksen tytöt Svetlana, Irina ja Erja valmiina palvelemaan venäläisiä vieraita.

Kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistui suomalaisyritysten lisäksi “uuden Venäjän” kasvuhakuisia yrityksiä. Ensimmäisen seminaaripäivän aikana kuultiin mielenkiintoisia esityksiä. Puhujina olivat mm. Technopark Skolkovon Anna Nikina (Head of Development, International Programs) ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, sekä useita yrittäjiä menestystarinoineen. Toisena päivänä venäläiset vieraat pääsivät tutustumaan salolaisten yritysten osaamiseen yritysvierailuilla.

Tilaisuus tarjosi yrityksille erinomaisen mahdollisuuden solmia maiden välisiä kontakteja. Tilaisuudessa kirjoitettiin organisaatioiden välisiä yhteistyö- ja aiesopimuksia. Muun muassa Salon kaupunki solmi yhteistyösopimuksen Skolkovon innovaatiokeskuksen kanssa.

Myös tilaisuuden järjestelyt saivat paljon kiitosta. Järjestäjinä toimivat Salon kaupunki ja kehittämisyhtiö Yrityssalo Saruksen avustuksella. Osallistujamäärä oli kiitettävä. Oli hienoa myös nähdä, että Salon kaupungin johto, Business center ja yrittäjät olivat aidosti kiinnostuneita venäläisistä vieraista. Suuressa venäläisessä vaatekauppaketjussa, Oodjissa hankintaosaston johtajana työskentelevä Yana Vakulyuk oli iloinen päästessään osallistumaan tapahtumaan: “Tapahtuma oli todella onnistunut ja hyödyllinen. Oli mielenkiintoista nähdä, mitä täällä ”naapurissa” osataan tehdä.” Myös Spetstehnopriborin pääjohtaja Leonid Aronov halusi antaa kiitoksensa tilaisuuden järjestäjille: ”Olen kiertänyt paljon erilaisia tilaisuuksia, mutta en ole koskaan osallistunut näin hyvin järjestettyyn tilaisuuteen. Ohjelma oli monipuolinen ja kaikki toimi kellon tarkasti.”

Tiistaina muutama bussilastillinen venäläisiä vieraita suuntasi takaisin naapurimaahan. Iloiset vilkutukset puolin ja toisin kertoivat, että uusia kontakteja on solmittu ja kaikille jäi tapahtumasta positiivinen mieli.

Uutisoinnit tapahtumasta:

Uusisuomi
Yle Areena

© 2011 Sarus Oy