Ajankohtaista

Sarus Oy: ”Venäjällä arvostetaan suomalaista vientiosaamista”

Suomalaiset asiantuntijayritykset ovat opastaneet eurooppalaisia pk-yrityksiä Venäjän markkinoille jo vuosien ajan. Nyt Venäjällä on huomattu, että Suomi voi olla portti myös Venäjältä länteen. Sarus Oy tekee yhteistyötä mm. Venäjän ”piilaakson”, Technopark Skolkovon, kanssa.

Kymmenet suomalaisyritykset Venäjälle saatellut asiantuntijayritys Sarus Oy avaa nyt portteja venäläisyrityksille, jotka suuntaavat maailmalle. Koulutusvientiprojekti, jossa muun muassa Technopark Skolkovossa innovaatioita kehittäviä yrityksiä valmennetaan ensisijaisesti eurooppalaisille vientimarkkinoille, polkaistaan käyntiin helmikuussa.

Sarus Oy valmentaa 11-15.2.2013 ensimmäisen Skolkovosta tulevan yrityksen johtoa viiden päivän mittaisessa räätälöidyssä koulutuksessa. Koulutuksen aikana analysoidaan yrityksen kansainväliset valmiudet sekä toimintaympäristö, valitaan kohdemaat, tehdään vientistrategia ja opastetaan, miten ja millä työkaluilla strategiaa toteutetaan käytännössä. Painopiste on asiakashankinnan, myynnin ja markkinoinnin hoitamisessa tehokkaasti vieraassa kulttuurissa. Koulutus järjestetään Jyväskylässä.

”Venäjällä on totuttu luentotyyppiseen kouluttamiseen, eikä tekemällä oppiminen ole siellä vielä kovin tuttua. Niinpä lähestymistapamme tarjoaa yrityksille jotain uutta. Tähtäämme siihen, että asiat tehdään yrityksessä systemaattisesti. Kansainvälistymisen alkuvaiheen työ pitää tehdä kerralla kunnolla, jotta luodaan kannattava toimintamalli. Sama sääntö koskee niin suomalaisia kuin venäläisiäkin kansainvälistyviä yrityksiä, summaa Sarus Oy:n omistaja, myynnin ja markkinoinnin asiantuntija Pia Kähärä.

Venäjän ja IVY-kaupan kumppani

Sarus Oy on vuonna 2007 perustettu Venäjän ja IVY-kaupan myynti-, markkinointi- ja koulutusyritys, jonka toimistot sijaitsevat Salossa ja Jyväskylässä. Asiantuntijoita Saruksella on Suomen lisäksi Moskovassa, Pietarissa, Almatyssa (Kazakstan) Kiovassa (Ukraina).

Sarus on avannut idänmarkkinat kymmenille suomalaisille pk-yrityksille asiantuntijoidensa vuosikymmenien aikana luomien verkostojen avulla. Vuonna 2012 Sarus keskittyi voimakkaasti uusien suhteiden luomiseen useisiin erilaisiin tahoihin ja toimijoihin (mm. Technopark Skolkovo) yhdessä yrityksen suomalaisten yhteistyökumppanien kanssa.

”Vuosi sitten selvitimme, mitä mahdollisuuksia Skolkovo voisi tarjota suomalaisille teknologiayrityksille. Verkostoitumisen konkreettisena tuloksena syntyi Salossa viime marraskuussa järjestetty teknologia-alan kansainvälistymistapahtuma Go Skolkovo, johon saimme järjestäjiksi Salon kaupungin ja kehitysyhtiö Yrityssalon”, Kähärä kertoo.

”Seuraavaksi järjestämme yhdessä Yrityssalon, Varsinais-Suomen ELY:n, Keski-Suomen ELY:n ja Aalto-yliopiston kanssa suomalaisille teknologiayrityksille tutustumis- ja kontaktointimatkan Technopark Skolkovoon.”


Lisätietoja:

Nina Lehtomäki, Sarus Oy, puh. 0400 599 736

© 2011 Sarus Oy