Asiakkaamme

Cailap Oy Marketing

Cailap Oy on 1977 perustettu perheyritys, joka markkinoi ja valmistuttaa koruja, hiuspidikkeitä ja kauneudenhoitovälineitä. Erikoisliikkeisiin myyntinsä kohdentanut kotimaan markkinajohtaja lähti kiristyvässä kilpailutilanteessa hakemaan uusia kasvumahdollisuuksia lähimarkkinoilta. Vuonna 2012 aloitettiin panostukset Ruotsin markkinoihin, jonka jälkeen luontevasti suunnattiin Venäjälle.

Sarus Oy:ltä saatu Venäjän kauppaa käytännössä -koulutusohjelman (VKK) mainoskirje saapui myyntijohtaja Ville Nuutisen mukaan oikeaan saumaan jo suunnitelmissa olleen Venäjä-hankkeen aloittamiseksi. Samanaikaisesti Cailap investoi yritysilmeensä uudistamiseen huomioiden kotimaan sekä uusien kohdemaiden tarpeet. Markkinointi- ja myyntimateriaalien lokalisoinnissa Venäjän markkinoille hyödynnettiin koulutusohjelmassa saatua asiantuntija-apua.

Yrityksen kansainvälistymistä on tarkoitus vauhdittaa työllistämällä koulutusohjelman kautta löydetty harjoittelija. Cailap Oy:ssa harjoittelussa toimivan Julian avulla Venäjän liiketoiminta on saatu hyvään alkuun. Hänen kampaaja-koulutustaustansa on omalta osaltaan tukenut tehtävien hoitamista.

Nuutinen muistuttaa, että VKK-ohjelmaan varattu aika menee nopeasti. Lyhyessä ajassa tulee paljon asiaa sekä koulutuksen kautta tulevalle opiskelijalle että yrityksen työntekijöille. Nuutinen ehdottaa lisäksi, että koulutuksessa panostettaisiin nykyistä enemmän kotimaan liiketoimintaosaamiseen liittyvien perusasioiden kuten toimistotyön rutiinitehtävien opetukseen. Synergiaetua muiden oman alan yritysten kautta voisi lisätä esim. yhteisillä asiakastapaamisilla Venäjällä.

Myyntijohtaja Ville Nuutinen: Voin suositella VKK-ohjelmaa muille yrittäjille. Parhaimman hyödyn koulutusohjelmasta yritys saa, mikäli pystyy olemaan harjoittelijan kanssa sekä koulutukseen liittyvissä valmennustilaisuuksissa että arjen työssä. Asiantuntijoiden tuoma osaaminen tulee näin hyödynnettyä ja koulutukseen investoitu raha ja aika saadaan kotiutettua parhaalla tavalla.

Tutustu:

www.cailap.fi

© 2011 Sarus Oy