Ajankohtaista

Kazakstanissa panostetaan innovaatiotoimintaan ja nuorisoon

Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa järjestetään maailmannäyttely vuonna 2017. Maassa tehdään paljon töitä eri toimialoilla, jotta vuoden 2017 näyttelyyn saadaan tarjolle mahdollisimman mielenkiintoista esiteltävää.

Pia Kähärä Kazastanin uutislähetyksessä 5/2013

Pia Kähärä Kazakstanin uutislähetyksessä 5/2013

Nuoriso ja innovaatiot ovat selkeässä fokuksessa maan kehityksessä. Sarus Oy:n edustajat kutsuttiin Karagandaan nuorten innovaatiofoorumin juhlaesiintyjiksi 28.5.2013.
Saruksen Pia Kähärä toimi foorumissa yhtenä puhujana. Lisäksi hän veti seminaarin innovaatioiden kaupallistamisesta sekä kansainvälistymisestä innokkaalle nuorelle kuulijakunnalle yhdessä Sarus Oy:n verkostokumppanin Juha Tuomisen kanssa.

Julkisuutta kiinnostivat itse tapahtuma lisäksi Saruksen edustajat ja heidän ulkomainen osaaminen. ”Vastaanotto Karagandassa oli kuin maailmantähdillä – tilaisuuden onnistumiseen ja vieraiden viihtymiseen oli panostettu erittäin paljon. Annoin useita TV-haastatteluja sekä valtakunnallisille että paikalliskanaville. Pääsimme keskustelemaan yhteistyöstä alueen tärkeiden vaikuttajien, kuten kaupunginjohdon, yrittäjäjärjestöjen edustajien ja muiden paikallisten vaikuttajien kanssa. Tilaisuuden päätösillallisilla esiintyi Kazakstanin suosituimpia taiteilijoita”, kertoo Pia Kähärä.

Suomalaisdelegaatio Karagandan alueen kuvernöörin toimistossa

Suomalaisdelegaatio Karagandan alueen kuvernöörin toimistossa

Pia Kähärään asui Almatyssa 2000-luvun alussa.  Kazakstanin kehitys viimeisen kymmenen vuoden ajan teki häneen suuren vaikutuksen. Maassa mennään kovaa vauhtia eteenpäin. Yritteliäisyys ja tekemisen meininki, yritystoiminnan byrokratian purkaminen, yrityslainsäädännön kehittäminen länsimaisempaan suuntaan sekä yleinen siisteys ja vieraanvaraisuus jäivät suomalaisvieraiden mieliin.

Kun nyt valtiovaltakin on osoittanut delegaatiomatkoillaan kiinnostusta Kazakstania kohtaan, kannattaisi monien suomalaisyritystenkin selvittää mahdollisuuksiaan aloittaa kaupankäynti Kazakstanissa. Potentiaalisia yhteistyöaloja ovat koulutus, vähittäiskauppa, rakennusprojektit ja niihin liittyvät teknologia- ja asiantuntijapalvelut, erilaiset infrastruktuurin modernisointiprojektit sekä energiatehokkuuteen liittyvät palvelut.

 

Yrittäjäjärjestötapaaminen Karagandassa

Yrittäjäjärjestötapaaminen Karagandassa

pia-kazastan-Закрытие_069

Innovaatiofoorumin päätösillallisilla

 

pia-kazastan-Пленарное заседание_13

Sarus Oy:n puhe innovaatiofoorumin avajaisissa

 

Arkea Astanassa

Arkea Astanassa

 

pia-kazastan-Тренинг (красный зал)_09

Pia Kähärä pitää seminaaria innovaatioiden kaupallistamisesta

 

pia-kazastan-общая в печать

Innovaatiofoorumin osallistujien ryhmäkuva

© 2011 Sarus Oy