Ajankohtaista

Salolainen Yauhen Kudrashou yrittää myydä itselleen työn

Salon Seudun Sanomat 10.6.2013/Suvi Kulla:

Paraisten kierrätyskeskuksen naapurista löytyy pieni toimisto, jonka ovessa lukee Promarine. Puitteet ovat vaatimattomat, mutta yrityksen tavoitteet eivät.
– Tuotteemme on uniikki, ja mahdollisuudet ovat isot, sanoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Jani Järvinen.

Promarine on kehittänyt vuodesta 2005 alkaen veneiden antenniratkaisua, joka mahdollistaa häiriöttömän viestiliikenteen merellä. Tuote on eri viestintälaitteet yhdistävä kokonaisratkaisu, jollaista ei ole aiemmin ollut tarjolla.

Promarine on jo tehnyt yhteistyötä salolaisen Marine Alutechin kanssa, ja Promarinen antenneja käytetään viranomaisveneissä. Suomi on kuitenkin liian pieni markkina yritykselle.
– Meillä on Suomessa neljä potentiaalista asiakasta, joista kaksi on jo asiakkaitamme. Tulevaisuudessa 99 prosenttia myynnistä pitää tulla ulkomailta.

Jokerikortista uusi ässä

Järvinen työskenteli aiemmin Benefonilla, jossa hän tutustui myös Taina Kalintiviin.

Kun Kalintiv ehdotti Promarinelle Venäjän-kaupan aloittamista, Järvinen oli skeptinen. Hän kuitenkin lähti mukaan koulutusohjelmaan, jossa työttömistä koulitaan yrityksiin viennin ammattilaisia.
– Päätin osallistua ilman odotuksia sillä ajatuksella, että Venäjä voisi olla jokerikortti. Olemme aloittamassa vientiä myös Norjaan ja Hollantiin. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Venäjä olisi meille lupaavin markkinaalue.

Promarinen työharjoittelijaksi valikoitui työtön salolainen Yauhen Kudrashou. Valkovenäläistaustainen Kudrashou oli aiemmin työskennellyt Salossa matkapuhelintehtaalla Nokian ja Foxconnin palveluksessa. Myyntikokemusta hänellä oli 14 vuoden takaa kotimaastaan.

Koulutuksen alettua talvella Kudrashou ryhtyi selvittämään meriteollisuuden markkinoita Venäjällä. Asiat rullasivat hyvin, ja pian hän oli jo Järvisen kanssa matkalla Pietariin tapaamaan mahdollista jälleenmyyjää.
– Minun piti opetella paljon asioita, kuten Venäjän markkinoiden hintataso, laatuasiat, takuuprosessit ja paljon muuta. Bisneselämä siellä on muuttunut paljon 90-luvusta. Prosessit ovat vielä kesken, mutta paljon positiivisia asioita on tapahtunut. Kohteliaisuus, luottamus, täsmällisyys ja rehellisyys ovat tärkeitä asioita, sanoo Kudrashou.

Tavoitteena hyvä jälleenmyyntisopimus

Virallisen koulutusjakson lähestyessä loppua Järvisen otsalle nousi kylmä hiki.
– Olimme päässeet niin pitkälle, enkä tiennyt voisiko Yauhen jatkaa. Kaksi viikkoa ennen harjoittelun loppua saimme tietää, että saisin palkkatukea kolmeksi kuukaudeksi.
Nyt Kudrashoulla ja Järvisellä on kolme kuukautta aikaa saada vientisopimus Venäjälle. Jos kaikki menee hyvin, on Promarinella varaa palkata Kudrashou. Tavoitteena on, että syyskuussa kaksikko matkustaa Neva-messuille Pietariin esittelemään yrityksen tuotteita uuden jälleenmyyjän osastolle.
– Minun täytyy käyttää tämä kolme kuukautta hyvin. Haluan, että loistavasti sujunut alku realisoituu, Kudrashou sanoo.

 

Lähde: Salon Seudun Sanomat/SUVI KULLA 10.6.2013

 

 

© 2011 Sarus Oy