Ajankohtaista

Verkostoidu, juttele, hymyile, ole esillä

Varsinais-Suomen Yrittäjät/Anna-Silja Suutarinen, 6-8/2013:

Vaatimattomuus ei kaunista. Usko omaan tuotteeseen tai palveluun on uskallettava näyttää. Muuten voit herättää epäluuloja, ja myyntikanavat eivät avaudu. Jäyhien ja asiakaskeskeisten suomalaisten on myös uskallettava jutella ventovieraille, istahdettava rennosti illallisille ja rupateltava sitä kuuluisaa small talkia. Verkostoituminen ja lokalisoituminen on suunniteltava ja toteutettava.

Markkinatutkimus harjoittelijan avulla

Turkulainen Tepa-Mec Oy aloittelee venäjänkauppaa. Sähkömekaanisisa voimansiirtolaitteita ja vinssejä kehittävä, valmistava ja markkinoiva yritys on perustettu 1992 ja työllistää kolme henkilöä. Sillä on pienimuotoista vientiä Baltiaan, Ruotsiin, Sveitsiin ja Saksaan, ja nyt Tepa-Mec raivaa aktiivisesti tietä itänaapuriin.

Viimeksi yritys on osallistunut puolisen vuotta kestäneeseen Venäjän kauppaa käytännössä rekrykoulutusohjelmaan. Venäjän- ja suomenkielentaitoinen työharjoittelija Aleksander on ollut työharjoittelussa ja tehnyt markkinaselvitystä etsien yhteistyökumppaneita Venäjältä. Samanaikaisesti toimitusjohtaja Katri Selin ja myyntipäällikkö Rami Virtanen ovat tutustuneet Venäjän- kaupan erikoispiirteisiin ja kulttuuriin.

-Ulkomaiden markkinoiden tutkiminen on kallista työtä. Ohjelmassa olemme saaneet tuloksia kohtuuhinnalla, ja harjoittelijamme tekninen laitetuntemus on kompensoinut puuteita kommunikoinnissa suomeksi, Selin ja Virtanen kertovat.

Varsinkin yrityksen perustajan Pekka Pavénin kehittämät vinssit ja uudempi innovaatio patentoitu venttiiliväännin, johon Tepa-Mec on ostanut lisenssin, ovat herättäneet kiinnostusta. Sähköurakoitsijat, mastotyöntekijät ja televerkkorakentajat ovat tyypillisiä vinssien käyttäjiä.

Patentoitua venttiiliväännintä tarvitaan esimerkiksi öljynjalostamoissa. Molemmat tuotteet helpottavat käsivoimin tehtäviä töitä. Venttiiliväännin on juuri menossa kenttätestaukseen.

Tepa-Mec on tutkinut idänkaupan mahdollisuuksia aiemminkin, mutta nyt saadut tulokset vievät odotukset korkealle.  Selin toteaa, ettei uskonut puolen vuoden aikana saavutettujen tulosten olevan mahdollisia, mutta Aleksander on muun muassa löytänyt kaksi potentiaalista jälleenmyyjää.

-Tuotteita on kysytty tutustumista varten, ja uskomme ensimmäisten joukossa menevien laitteiden herättävän kiinnostuksen kaupankäynnin aloittamiseen, Selin arvioi.
– Miestyövoiman avuksi kehitetty vinssi on helppokäyttöinen ja monipuolinen, Virtanen jatkaa.

Siihen voi liittää voimanlähteeksi sähkö- tai akkuporakoneen, poltto-, paineilma- tai hydrauliikkamoottorin. Vinssi soveltuu varsinkin isoille työmaille sähkökaapelien vetoon sekä kaapelien työntöön. Venäjän lisäksi yritys tutkii mahdollisuuksia Englannin vientiin.

Tuotteet valmistetaan alihankintana, eikä varastoa ole kasvatettu turhan suureksi. Myynnin kasvu työllistäisi myös alihankkijoita lisää. Jos uusi markkina avautuu, yritys palkkaa mielellään harjoittelijan työntekijäksi.

Lähde: Varsinais-Suomen Yrittäjä/Anna-Silja Suutarinen, 6-8/2013

© 2011 Sarus Oy