Ajankohtaista

Sarukselle uusi toimipiste Kazakstaniin

Sarus on perustanut uuden toimipisteen Almatyyn, Kazakstanin talouden keskukseen. Uusi toimipiste vastaa Saruksen palveluista Keski-Aasian markkinoilla: Kazakstanissa, Uzbekistanissa, Turkmenistanissa, Kirgisiassa ja Tadzikistanissa.

“Sarus Kazakhstan” on perustettu yhteisyritykseksi kazakstanilaisten omistajien kanssa. Yhteisyrityksen kazakstanilaisilla osakkailla on vankka liiketoiminnan kokemus ja suhteet sekä valtiollisella että yksityisellä sektorilla, osaamista valmistavasta teollisuudesta, kuluttajaliiketoiminnasta, rahoituksesta ja projektien hallinnasta paikallisesti ja kansainvälisesti.

Miksi Kazakstan?

Makroekonominen, sosiaalinen ja poliittinen vakaus Kazakstanissa on luonut maasta erittäin kiinnostavan kohteen ulkomaalaisille viejille ja sijoittajille. Tästä syystä juuri nyt on hyvä aika suomalaisyrityksen lähteä tosissaan Kazakstanin markkinoille.

Nopea markkinakysynnän kasvu tuotantohyödykkeiden ja kuluttajatavaroiden myynnissä yhdistettynä suomalaisten tuotteiden perinteisesti hyvään maineeseen on oiva mahdollisuus suomalaisille yrityksille kasvattaa myyntiä Keski-Aasiassa. Erityisen kova kysyntä maassa on kuluttajateknologiasta, energiaa ja ympäristöä säästävistä ratkaisuista, insinööripalveluista, koulutus- ja terveydenhuoltopalveluista, maanviljelyksen osaamisesta, koneista ja laitteista sekä laadukkaista elintarvikkeista ja kulutustavaroista.

Kazakstanin valtiolla on käynnissä erilaisia kehitysprojekteja, joiden tarkoituksena on tukea paikallista taloutta ja liiketoimintaa. Näihin projekteihin suomalaisilla on paljon tarjottavaa. Suurimpia hankkeita ovat vuoden 2017 maailmannäyttely Astanassa ja talviuniversiadi. Almaty hakee myös vuoden 2022 talviolympialaisia.

Sarus Kazakstan palvelee kansainvälistyjiä

Yhdistämällä pitkän idänkaupan, markkinoinnin ja myynnin konsultoinnin sekä käytännön kokemuksemme paikalliseen markkinaosaamiseen voimme tarjota suomalaisille, kansainvälisille ja paikallisille kazakstanilaisille yrityksille laadukkaita markkina-avauksia, liiketoimintamahdollisuuksia, viimeisintä markkinatietoa sekä käytännön viennin, myynnin ja markkinoinnin kehittämisen toimenpiteitä tehokkaasti yhdeltä luukulta. Hoidamme myös etabloitumiseen liittyvät toimenpiteet, mm. yrityksen perustaminen.

Sarus Kazakstanin paikallisilla asiantuntijoilla on arvokasta kokemusta suomalaisten yritysten toiminnan avustamisessa ja suomalaisten tuotteiden myynninedistämisestä, markkina-analyysien tekemisestä, investointien ja liiketoiminnan arvioinneista, yrityskaupoista sekä niiden riskien arvioinneista, projektien hallinnasta ja seurannasta. Asiakaspalvelustamme paikallisesti vastaavat Managing Partner Askhat Sansyzbay, joka on urallaan konsultoinut ja toiminut valtion investointirahaston edustajana useissa paikallisissa yrityksissä ja kehitysprojekteissa sekä  Senior Consultant Jannet Janseitova, joka on aiemmin Finpron palveluksessa auttanut kymmeniä yrityksiä markkinoille, apunaan Junior Consultant Romal Tokhtarov

Lisätietoja antavat:

Pia Kähärä 0400 193 333 ja Taina Kalintiv 040 5892 425

© 2011 Sarus Oy