Ajankohtaista

Puolustus- ja turvallisuusalan yritysten verkostoitumis- ja markkinointimatka Kazakstaniin

Sarus Oy järjesti Team Finland -yhteistyönä suomalaisille puolustus- ja turvallisuusalan yrityksille verkostoitumis- ja markkinointimatkan Astanaan 2.-6.6.2015. Osallistujat pitivät yritysesittelyt ja tapasivat kahdenkeskisissä neuvotteluissa Kazakstanin puolustusministeriön, puolustusministeriön hankintaorganisaatioiden, turvallisuusviranomaisten sekä puolustus- ja turvallisuusalan maahantuojayritysten edustajia.

Suomalaiset tuotteet, palvelut ja osaaminen selkeästi kiinnostavat Kazakstanissa. Kazakstanin varapuolustusministeri, Nurlan Sauranbayev, istui kuuntelemassa kaikkien yritysten puheenvuorot ja antoi organisaationsa eri avainhenkilöille tehtävän aloittaa neuvottelut suomalaisten kanssa. Se kertoo suuresta mielenkiinnosta. Osallistujille selvisi myös se, että eri tahojen ja organisaatioiden kanssa kauppoihin pääsy vaatii suhdeverkoston rakentamista ja aktiivista jalkatyötä.

Kazakstanin pääkaupunkiin Astanaan suuntautuvan vierailun aikana suomalaisyritykset osallistuivat myös yritysvierailuihin, mm. Eurocopter Kazakhstan Engineeringin -tehtaalle, jonka saksalainen johtaja kertoi mielenkiintoisen yritystarinansa ranskalais-kazakstanilaisen yhteisyrityksen historian käänteistä sekä hyvien että huonojen kokemusten kannalta.

Suomalaisosallistujien kommentteja matkasta:

”Olen erittäin tyytyväinen Kazakstanin reissuun, sen järjestelyihin ja muihin puitteisiin, joten ISO kiitos siitä teille jotka sen järjestitte.”
– Patria Land Systems Oy, Antti Huuskonen

”Muidenkin suomalaisten organisaatioiden kannattaa selvittää Kazakstanin potentiaali,
sillä suuressa maassa on paljon mahdollisuuksia.”
– Suomen Terästekniikka Oy MAVATECH, Risto Rautavirta

”Let me thank you for organizing the long distance trip and perfectly organized promo seminar. Everything was done exceptionally well and with personal care from Sarus side. I would like to highlight easy and friendly atmosphere in the group. I wish everybody to have all possible positive output from the trip and maybe gather again in …stans, …vakias and …vinias.”
– Efore Oyj, Alexander Grabovsky

 

IMG_0422

Yritysvierailu Eurocopter Kazakhstan Engineering -tehtaalla

WP_20150604_005 – Kopio

Vasemmalta: Mr. Askhat Sansyzbay (Managing Partner, Sarus Kazakhstan), Mr. Ilkka Räisänen (Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of Finland to the Republic of Kazakhstan), Mr. Nurlan Sauranbayev (Deputy Defence Minister of Kazakhstan), Ms. Pia Kähärä (Partner, Sarus Oy)

WP_20150604_053

Iloisia suomalaisia ja kazakstanilaisia osallistujia

WP_20150604_026

Seminaarin alkua odotellessa…

© 2011 Sarus Oy