Palvelut

Kansainvälisen kaupan asiantuntijatehtävät – Kazakstan ja muu Keski-Aasia, Valko-Venäjä, Ukraina ja Venäjä –koulutusohjelma (KEKO)

Kansainvälisen kaupan asiantuntijatehtävät – Kazakstan ja muu Keski-Aasia, Valko-Venäjä, Ukraina ja Venäjä – on koulutusohjelma varsinaissuomalaisille yrityksille starttaa syyskuussa 2016 Turussa. Osallistujien haku on käynnissä nyt! Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu 08/2016 loppuun mennessä.

Koulutuksen kuvaus

Kansainvälisen kaupan asiantuntijatehtävät – Kazakstan ja muu Keski-Aasia, Valko-Venäjä, Ukraina ja Venäjä –  on noin seitsemän kuukauden mittainen koulutusohjelma, jossa vuorottelevat käytännönläheinen kansainvälisen ja idänkaupan koulutus sekä  työharjoittelu yrityksessä. Tavoitteena on, että venäjän- ja suomenkielentaitoinen työharjoittelija tekee idänkaupan asiantuntijan ohjaamana yritykselle sen tarpeista lähtevän projektityön, esim. markkinaselvityksen ja/tai etsii tavoitteenmukaiset yhteistyökumppaniehdokkaat valitulta kohdemarkkinalta vientiin, tuontiin tai muihin yhteistyömuotoihin  Jos esimerkiksi vientiin tähtäävä yritys on jo tehnyt markkinaselvityksen tai jo toimii ko. markkinoilla, niin projektityön sisältö ja tavoite sovitaan yrityskohtaisesti.

Saruksen koulutusohjelmaan nimetty tutor auttaa harjoittelijaa kehittymään kansainvälisen ja idänkaupan tehtävissä sovittujen yrityskohtaisten tavoitteiden ja projektisuunnitelman mukaisesti.

Koulutuksen hyödyt

Koulutusohjelman tavoitteena on yhdistää vapaana olevat, kielitaitoiset markkinoinnin ja myynnin ammattilaiset sekä Kazakstanin, Venäjän, Valko-Venäjän tai Ukrainan markkina-avauksesta kiinnostuneet yritykset. Yritysosallistujat voivat ohjelman avulla avata uusia markkinoita tai kehittää jo olemassa olevaa idänkaupan toimintaansa. Koulutusohjelman puitteissa yritykset voivat myös hyödyntää yrityskohtaisia kehittämispäiviä kansainvälisen toimintansa kehittämiseen.

Hyödyt yritykselle
– Yritys saa konkreettisen lopputuloksen (kirjallisen projektiraportin, esim. markkinaselvityksen ja mahdollisesti yhteistyökumppaneita kohdemarkkinalta).
– Yritys saa rauhassa testata yritykseen mahdollisesti palkattavan harjoittelijan sopivuuden.

Tutustu työnantajan kokemuksiin.

Hyödyt opiskelijalle:
– Työharjoittelija saa käytännönläheistä valmennusta idänkaupasta sekä alan työkokemusta Saruksen kokeneen asiantuntijan ohjaamana.
– Kokemuksesta ja opista on hyötyä omalla urapolulla.

Tutustu työharjoittelijan kokemuksiin.

Muut tiedot

Koulutus alkaa: 09 /2016
Koulutuspaikka: Turku
Kesto: noin 7 kuukautta
Lisätiedot:
Pia Kähärä, puh. 0400 193 333, pia.kahara@sarus.fi (yritykset)
Svetlana Efimenkova, puh. 0400 595 236, sveta@sarus.fi (opiskelijat)
Ilmoittautuminen 08/2016 loppuun mennessä:
Svetlana Efimenkova, puh. 0400 595 236, sveta@sarus.fi

Koulutuksen järjestäjät:
Sarus Oy yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa.

Tutustu palvelukuvauksiin:
Kansainvälisen kaupan asiantuntijatehtävät_yritykset
Kansainvälisen kaupan asiantuntijatehtävät_opiskelijat

© 2011 Sarus Oy